Drömmar och drömtydning av Ove Vedfelt

List Price: 
189 kr
Sale:
110 kr
SKU:
P1983716
You Save: 
79 kr (42%)
Quantity:
Comment to store:
In Stock
Inbunden begagnad bok (vit marmorerad) med skyddsomslag, 546 sidor. Helt och felfritt exemplar, men något nedsmutsad.

Drömmar och drömtydning är den mest omfattande beskrivningen av drömmar som idag finns utgiven. Boken att betrakta som standardverk och är utgiven i bland annat USA, England, Tyskland, Holland och Schweiz.   Här står allt om drömmar och drömteorier från Freud och Jung via existentialismen, gestaltterapi, parapsykologi och fram till kognitiv terapi i våra dagar.   Boken rymmer också hjärnforskningens studier på drömområdet och beskriver förhållandet mellan dröm och kropp.    Ole Vedfelt visar i ett avslutande kapitel hur dessa många och skiftande arbetsmetoder kan kombineras och ingå i ett samlat mönster – en mångdimensionell drömteori.
Boken kan läsas som en spännande och grundlig genomgång av drömmens mångfacetterade väsen. Men den kan också användas som ett underhållande och intressant uppslagsverk som ger riktlinjer för att tolka sina egna drömmar.
Ur innehållet:
Freud, psykoanalysen och drömmarna Jungiansk drömtolkning Symbolteori Naturvetenskaplig drömforskning Hur drömmar avspeglar livsstilen Dröm, kropp och helhetsupplevelser Drömmar, meditation och klardrömmar Kognitiv terapi och drömmar  Detta är en helreviderad utgåva.
Ole Vedfelt, född 1941, är psykoterapeut och författare. Han har under många år undervisat och handlett psykologer och är författare till en mängd vetenskapliga artiklar. Dessutom är han en populär föreläsare.

ISBN: 978918567234